top of page
  • 作家相片Chen Yun

爸爸。Father.

已更新:2023年3月24日

平靜的送走了爸爸

了無遺憾的

我以為


爸爸走後第三年

我開始想起爸爸時會流淚


爸爸走後第五年

我第一次站在他的墳前

泣不成聲


我是個如此倔強又如此脆弱又如此悲痛的女兒

原來這就是思念


Quietly bidding farewell to my father,

Without any regrets, I thought.


After three years since his departure,

Tears flow when memories of him are sought.


Five years since my father left,

I stood before his grave for the first time.

Voiceless sobs filled my chest.


I am a daughter, strong and fragile, grieving with no rhyme.

Ah, so this is what missing someone means

15 次查看0 則留言

最新文章

查看全部

Lan Bai Xue. 藍白雪。

小女孩看著藍白雪認真上課的背影。 藍白雪是班上最受歡迎的女孩,她長的不但就像是白雪公主那樣漂亮,而且功課非常好。 小女孩當然也很喜歡藍白雪,不過她的身旁總是圍繞著許多人,所以小女孩始終沒有勇氣過去跟藍白雪説話。 然而,這一天的機㑹來臨了。 有一天下課時間,藍白雪獨自一人,從教室後面往前走向自己的座位,這是藍白雪離小女孩最近的一次機會,因為她將會從小女孩的座位旁經過。 小女孩心跳不己,視線離不開藍白

Komentáře


bottom of page